Revenir aux brèves

Actions directes

Afrique

Allemagne

Amérique du Sud

Antifascisme

Asie

Australie

Belgique

Canada

Ecoles

Espagne

Etats-Unis

Europe

Faux-amis

Grèce

Italie

Keufs, juges, contrôleurs, militaires, journalistes...

Libération animale

Monde

Moyen/Proche-Orient

Notes critiques

Nuisances et Technologies

Parutions

Pays-Bas

Prisons & Centres de rétention

Publicité

Repression et Propagande policiere

Réacs de tous poils

Russie/Ukraine/Biélorussie

Solidarité(s)

Squats

Suisse

Turquie

Revenir à Cette Semaine

Barcelone : deux banques attaquées dans le quartier de Horta
(Le 19 avril 2011)

Barcelone : deux banques attaquées dans le quartier de Horta

Indy Madrid, Mar, 19/04/2011 - 13:22

Vendredi dernier 8 avril, vers 16h, une dizaine de compagnons ont déboulé dans la rue Horta, bloquant la circulation et attaquant deux banques à coups de marteau. Des tags appelant à lutter ont aussi été réalisés, puis a été gueulé que cette action était une réponse à toute la misère que produisent les banques.

Le tract suivant (en catalan) a été lancé :

"COMENCEM LA REVOLTA

El dimecres passat a Nou Barris els mossos reventaven la porta d’una familia desnonada, que havia ocupat una vivenda de protecció oficial, sent detinguts el pare i alguns veïns solidaris. Fa unes setmanes, els antidisturbis desallotjaven a Vic a unaaltra familia que es trobava en les mateixies condicions, acabant la mare (embarassada) a l’hospital.A principis d’any, un veï del Gornal es suicidava a un parc després de rebre l’ordre judicial que l’obligava a deixar el pis que ocupava amb la seva filla i la seva dona.

I aquests són només tres casos d’entre milers. D’entre milers de persones que veuen com la seva vida és destruída i es veuen abocades a la misèria, impunement i de forma totalment legal.

Aquesta és la verdadera cara del sistema. Això és el que s’amaga rere la màscara democràtica : una dictadura dels rics i dels poderosos. Dels bancs que han provocat la crisi i tot i així no deixen de créixer a costa de la misèria, dels polítics que ofeguen la població amb retallades i es neguen a rebaixar-se un sol euro dels seus sous milionaris, de tots aquells que passi el que passi troben la manera de seguir gaudint dels seus privilegis aplastant els demés.

Ens tenen a les seves mans i ho saben. Ens hem empassat que les coses es canvien votant a un o altre partit, que s’ha de protestar pacíficament, que s’ha de ser tolerant, que estem en democràcia i hi ha mecansimes per arreglar les coses... i així ja ens han vençut, perquè pacificant-nos ens han fet dèbils, incapaços de fer respectar les nostres necessitats. Pel contrari, els esclats de revolta que aquests dies han sorgit diferents punts del món ens recorden allò que hem oblidat, i que temps enrere, quan a Barcelona florien barricades per tot arreu, ens feia ser fortes : LA LLIBERTAT NO ES DEMANA, ES CONQUESTA

Sortim al carrer d’una vegada. Plantem cara a totes les barbaritats que estan passant, plantem cara als seus abusos. Tinguem la dignitat de no deixar-nos maltractar en silenci. Girem la truita, imposem les nostres necessitats sobre els seus privilegis.

Això s’ha d’acabar, i només ho podem fer entre tots. AUTO-ORGANITZACIÓ, SOLIDARITAT I LLUITA PAREM ELS DESNONAMENTS, PAREM LES RETALLADES COMENCEM LA REVOLTA"

Suivant
Imprimer l'article